Fillimi / Kultura / Jusuf Zenunaj: Pandemitë
Jusuf Zenunaj

Jusuf Zenunaj: Pandemitë

Kudo në botë një pandemi,

në Dardani i kemi dy !?

Kjo e dytan,

për ne e para;

sikur në arë,

kur të hidhet fara

është shpërndarë nëpër parti;

ndërro e ç’ndërro qeveri !

Ikën koha,

shpejt mbrrijmë në dimër,

kush është ai ,

që gjen vakcinën ?!

 

J.Z., Dilbeek, më 26 prill 2020

 

SERVILI

 

Kur servili do të ngjitet,

në majen ku s’ia kap syri,

harron se mbrapa kodre

gjithë ditën nuk nxeh dielli !?

Shi e breshër, kur bie

streha e huaj gjithmonë s’e mban

si aty ku e tundi djepi,

as bilbili nuk këndon.

 

J.Z.,  Dilbeek , më 25 prill 2020

 

DIKUSH FLET, DIKUSH PUNON

 

Dikush flet, dikush punon,

për mullirin e tjetërkujt,

gurra jonë paska qenë

pak për ne e shumë për të huajt !

Sikur strajca e lypsares

grur e thekër janë përzier,

kur gatuan bukën me egjër,

s’piqet në furrë, as në çerep të vjetër !…

 

J.Z, Dilbeek , më 25 prill 2020

Kontrolloni gjithashtu

Safet HASANI: NJË STUDIM I THUKËT PËR NJË VEPËR MADHORE

Safet HASANI: NJË STUDIM I THUKËT PËR NJË VEPËR MADHORE

(Xhemail Ali PECI, Adem  Jashari dhe zjarri i shenjtë i shqiptarizmit në veprën e Bedri ...