Fillimi / Lajmet / Ka hasur në pengesa certifikimi i kandidatëve të Listës Serbe për zgjedhjet për kryetar të komunave veriore
Lista Serbe

Ka hasur në pengesa certifikimi i kandidatëve të Listës Serbe për zgjedhjet për kryetar të komunave veriore

Ka hasur në pengesa certifikimi i kandidatëve të Listës Serbe për zgjedhjet për kryetar të komunave veriore. Dy janë kushtet që i ka vendosur Lëvizja Vetëvendosje në këmbim të votës për certifikimin e kandidatëve të Listës Serbe për kryetar të komunave veriore. Vota e njërit prej dy anëtarëve të Vetëvendosjes është e domosdoshme për të kaluar kandidatët serbë. Vetëvendosja ka kërkuar prej tyre të distancohen publikisht nga qëndrimet në letrat e dorëheqjes, ku shtetit i referohen si “Kosovo i Metohija, si dhe distancim nga paralajmërimet se do të tërhiqen menjëherë pas zgjedhjeve dhe se kështu do të veprojnë vazhdimisht. Për shkak të kundërshtimit të Lëvizjes Vetëvendosje, Komisioni Qendror Zgjedhor,  i cili po vazhdon të funksionojë pa dy anëtarë, nuk e ka hedhur fare në votim certifikimin e katër pretendentëve për kryetar, duke e shtyrë vazhdimin e mbledhjes për të mërkurën. Certifikimi i kandidatëve bëhet me dy të tretat e anëtarëve të KQZ-së.

Kontrolloni gjithashtu

Rukiqi: Pandemia nuk ka ndikuar vetëm në shëndet por edhe në ekonomi, dëmet janë të konsiderueshme

Rukiqi: Pandemia nuk ka ndikuar vetëm në shëndet por edhe në ekonomi, dëmet janë të konsiderueshme

Nga nëntë deri në dhjetë milionë euro në ditë Kosova ka pasur humbje në sektorin ...