MIT KS
Fillimi / Lajmet / Kadri Veseli kërkon sërish që stacioni i trenave në Prishtinë të kthehet në muze të, që mos harrohet e kaluara
Kadri Veseli kërkon sërish që stacioni i trenave në Prishtinë të kthehet në muze të, që mos harrohet e kaluara

Kadri Veseli kërkon sërish që stacioni i trenave në Prishtinë të kthehet në muze të, që mos harrohet e kaluara

Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Kadri Veseli, e ka vizituar stacionin e trenave në Prishtinë për të kujtuar ditën ndërkombëtare të muzeve dhe për të kërkuar që sa më parë ky vend nga ku u dëbuan dhjetëra mijëra shqiptarë gjatë luftës të shndërrohet në muze. Ai, ka propozuar që kjo hapësirë e stacionit të trenave në Prishtinë të kthehet në muze në mënyrë që sipas tij, të mos harrohet e kaluara e qytetarëve të Kosovës. “Kjo është fusha e dhembjes së Prishtinës, ky është monument në vete ku gjysma e Prishtinës janë depërtuar e nuk e kanë ditur fatin e tyre. Ky monument duhet të zyrtarizohet. Më vjen keq që nuk ka ndodhur po se ka qare pa ndodhur. Ky do të jetë muzeu i dhembjes së Kosovës, muzeu i dhembjes së Prishtinës dhe pjesa te tjegullorja atje ku do ta ndërtojmë. Nuk duhet të jemi popull hakmarrës, por ta dokumentojmë dhimbjen që e kemi kaluar”, tha Veseli.

Kontrolloni gjithashtu

Hani i Elezit përfitues i projektit "Për mbrojtje të mjedisit përmes përmirësimit të sistemit të kanalizimit te ujërave te zeza”

Hani i Elezit përfitues i projektit “Për mbrojtje të mjedisit përmes përmirësimit të sistemit të kanalizimit te ujërave te zeza”

Nën organizimin e projektit të ekipeve të Gazi Babës dhe Hanit te Elezit është mbajtur ...