Hashim Thaci

Kandidati për kryetar të Kosovës, Hashim Thaçi në dy radhët e para nuk ka fituar numrin e mjaftueshëm të votave

Në sallën e Kuvendit, në radhën e parë të votimit  ishin të pranishëm 82 deputetë të cilët kanë votuar. Ata kanë marrë fletëvotimet në prani të anëtarëve të komisionit dhe kanë kryer procedurën e votimit. Nga 81 deputetët 27 fletëvotime janë shpallur të pavlefshme, katër vota për Rafet Ramën, ndërsa për Hashim Thaçin votuan 50 deputetë. Në radhën e dytë të votimeve kanë votuar 81 deputetë, për Hashim Thaçin kanë votuar 64, dy për Rafet Ramën dhe 15 vota janë shpallur të pavlefshme. Në radhën e dytë të votimit shihet se disa deputetë kanë ndërruar qëndrimet e tyre dhe kanë votuar për Thaçin. Tani pritet radhe e tretë dhe vendimtare e votimeve Kuvendin e Kosovës në përpjekje për ta zgjedhur kryetarin në një situatë tejet dramatike dhe aspak demokratike.

Kontrolloni gjithashtu

Rrezarta Krasniqi: Kompromiset në dëm të Kosovës kjo qeveri i ka bërë standard të politikës së jashtme

Deputetja e LDK-së, Rrezarta Krasniqi, nuk beson që do të hiqen sanksionet e vendosura nga BE-ja

Deputetja e LDK-Së, Rrezarta Krasniqi nuk besojnë që do të hiqen sanksionet e vendosura nga …