KEK
Fillimi / Lajmet / Kërkohet heqja e kriterit për 15 vite përvojë punë para luftës, në mënyrë që pensionistëve t’u njihen kontributet pensionale
Kërkohet heqja e kriterit për 15 vite përvojë punë para lufte në mënyrë që pensionistëve t’u njihen kontributet pensionale

Kërkohet heqja e kriterit për 15 vite përvojë punë para luftës, në mënyrë që pensionistëve t’u njihen kontributet pensionale

Pensionistëve po u kërkohet të kenë 15 vite përvojë punë para lufte në mënyrë që t’u njihen kontributet pensionale. Disa prej tyre nuk e kanë përmbushur këtë kriter për pak ditë dhe vazhdojnë të marrin nga shteti vetëm 90 euro ne muaj. Deputetja e AAK-së, Teuta Haxhiu, ka filluar një nismë ligjore ku kërkon që të hiqet ky kriter dhe për këtë thotë se e ka përkrahjen e deputetëve të AAK-së, PDK-së dhe LDK-së. Ajo shpreson se brenda këtij viti do të miratohen ndryshimet ne këtë ligj. Deputetja Haxhiu, deklaron se Kosova se është duke punuar që të hiqet ky kriter, në mënyrë që pensionistëve t’u njihen kontributet pensionale. Ajo ka theksuar se deputetët janë duke e përkrahur këtë nismë, pavarësisht se mund të ketë implikime buxhetore.

Kontrolloni gjithashtu

Naim Fetahu zotohet se qysh në mandatin e parë si kryetar i Besianës do t’u jap përgjigje shqetësimeve kryesore të qytetarëve të kësaj komune

Naim Fetahu zotohet se qysh në mandatin e parë si kryetar i Besianës do t’u jap përgjigje shqetësimeve kryesore të qytetarëve të kësaj komune

Kandidati i Partisë Demokratike të Kosovës për kryetar të Besianës, Naim Fetahu, ka hapur sot ...