Këshilli "Pranvera shqiptare '81" mbanë mbledhjen e radhës në Shoqatën e Burgosurve Politikë, në Prishtinë

Këshilli “Pranvera shqiptare ’81” mbanë mbledhjen e radhës në Shoqatën e Burgosurve Politikë, në Prishtinë

Këshilli “Pranvera shqiptare ’81″ka mbajtur mbledhjen e radhës në Shoqatën e Burgosurve Politikë, në Prishtinë. Mbledhja u drejtua nga Kryetari i Këshillit, Hydajet Hyseni. Tema ose pika të rendit të ditës ishin: 1. Tryeza përkujtimore për Simbolin e qëndresës shqiptare, Bacë Ademin, në 85 – vjetorin e lindjes. Tryeza do të mbahet më 26 shkurt, në orën 13, në Institutin Albanologjik. Kryetari i Këshillit organizues paraqiti “skenarin” e Tryezës, folësit, etj. 2. Shënimi i 11 Marsit – 40 vjetorit të shpërthimit të Pranverës shqiptare. Në këtë Ditë do të vendoset gurthemeli i monumentit (përmendores) që i kushtohet kësaj Pranvere (Kryengritjes Shqiptare). Leja për ngritjen e përmendores është lëshuar nga Komuna e Prishtinës. Po në këtë Ditë do të hapet edhe një ekspozitë me fotografi, shkrime e dokumente nga Arkivi i Kosovës dhe do të mbahet një Tryezë me pjesëmarrës të 11 Marsit ’81, që do ta kujtojnë Ngjarjen në menzën e studentëve, etj. 3. Ora e Madhe letrare më 26 mars. Në këtë ditë do të organizohen veprimtari letrare nga Lidhja e Shkrimtarëve e do të përurohen libra. 4. Konferenca shkencore për Pranverën Shqiptare ’81. Kjo pikë mori më shumë kohë. U tha se interesimi i studjuesve për Konferencën shkencore është shumë i madh. Janë paraqitur dhjetra kumtues nga Institutet, Universitetet e studiuesit tjerë nga Tirana, Shkupi, Prishtina, etj. Prandaj, Këshilli organizues vendosi që të mbahen dy konferenca shkencore: një më 26 mars dhe një më 1 prill. 5. Akademi Përkujtimore më 2 prill. Kjo Akademi u kushtohet kryesisht Dëshmorëve të Pranverës Shqiptare ’81. Këshilli bisedoi edhe për veprimtari që do të organizohen nga Mërgata, pastaj në Shkup, Tiranë, Tetovë e qytete tjera anemban Shqipërisë (gjeografisë shqiptare). Mbeti që datat dhe qytetet për veprimtaritë pas 2 prillit të vendosen në mbledhjen e ardhshme të Këshillit.

Kontrolloni gjithashtu

UEFA me dënim të ulët për Serbinë pasi tifozët shfaqën mesazhe politike kundër Kosovës

UEFA ka dënuar Serbinë me një gjobë prej 14,500 euro për sjellje të papërshtatshme gjatë …