KMDLNJ ka reaguar kundër dekorimit të këngëtares, Dua Lipa, “Ambasadore Nderi e Kosovës”, nga Vjosa osmani

KMDLNJ ka reaguar kundër dekorimit të këngëtares, Dua Lipa, “Ambasadore Nderi e Kosovës”, nga Vjosa osmani

Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave dhe të Lirive të Njeriut ka reaguar kundër dekorimit të këngëtares, Dua Lipa, si “Ambasadore Nderi e Kosovës”, duke arsyetuar se Vjosa Osmani ka bërë shkelje ligjore, meqë ka përdorur Zyrën për promovime personale dhe familjare. Sipas KMLDNJ-së, ajo e ka shndërruar takimin me Dua Lipën në ngjarje private e personale, për faktin se ishin të pranishëm bashkëshorti dhe vajzat e saj. “Nëse e shihni tekstin e titullit që i ndahet znj. Dua Lipës, e shihni se në anën e djathtë të këtij titulli është një simbol që njihet si Vula e Presidentit Rugova e që identifikohet me një subjekt politik e që është LDK-ja e konsideron si të vetin. Është e vërtetë e madhe se ky simbol – Vula e Presidentit, nuk është simbol i autorizuar ligjërisht, andaj konsiderohet si simbol privat ose personal. Sipas njohësve të Kushtetutës së Kosovës dhe ligjeve në fuqi, simbolet e një partie politike (në rastin konkret simbolet e LDK-së) nuk guxojnë të përdoren në dekretet dhe në asnjë dokument të presidentit të Republikës, sepse prish parametrat e neneve 80 – 81 të Kushtetutës që kërkojnë nga ajo/ai të kenë një qëndrim neutral në çështjet politike dhe të përfaqësojë unitetin e popullit e jo të një partie politike”, thuhet ndër të tjera.

Kontrolloni gjithashtu

Subjekti politik Vetëvendosje mban zgjedhjet për liderin e partisë me kandidatin e vetëm, liderin e saj, Albin Kurti

Subjekti politik Vetëvendosje mban zgjedhjet për liderin e partisë me kandidatin e vetëm, liderin e …