Aleksej Gonçarenko, ka dorëzuar në kuvend projektligjin me të cilin kërkon që Ukraina ta pranojë pavarësinë e Kosovës

Aleksej Gonçarenko, ka dorëzuar në kuvend projektligjin me të cilin kërkon që Ukraina ta pranojë pavarësinë e Kosovës

Deputeti i Kuvendit të  Ukrainës, Aleksej  Gonçarenko, ka dorëzuar në kuvendin shtetëror në Kiev, projektligjin me të cilin kërkon që Ukraina ta pranojë pavarësinë e Kosovës. Para 24 shkurtit disa thoshin se nëse Ukraina pranon Kosovën, atëherë Rusia mund ta arsyetojë çka po ndodhte në Krime dhe Donbas. Por pas 24 shkurtit e gjithë bota tashmë e ka kuptuar se ky është vetëm pushtim i Rusisë e jo vullnet i vërtetë i popullit. Mendoj që ka ardhur koha që Ukraina ta pranojë Kosovën. Deputeti  i partisë Solidariteti Evropian, i ish kryetarit Petro Poroshenko, thotë se Kuvendi i Ukrainës  s’u mblodh ende për të diskutuar projektligjin. Por ai konsideron se ideja e tij po gjen më shumë përkrahje sesa kundërshti me dhe është njëra  ndër  temat më të diskutuara publike në Ukrainë.

Kontrolloni gjithashtu

Subjekti politik Vetëvendosje mban zgjedhjet për liderin e partisë me kandidatin e vetëm, liderin e saj, Albin Kurti

Subjekti politik Vetëvendosje mban zgjedhjet për liderin e partisë me kandidatin e vetëm, liderin e …