Brickos

KMDLNJ

KMLDNJ: Të zhbllokohet situatën e krijuar për krijimin e institucioneve, ose të mbahen zgjedhje të jashtëzakonshme!

Këshilli për Mbrojtjen e Lirive dhe të Drejtave të Njeriut përmes një komunikate për media u ka bërë thirrje partive politike në Kosovë që të zhbllokojnë situatën e krijuar për krijimin e institucioneve të vendit, në të kundërtën propozon mbajtje të zgjedhjeve të jashtëzakonshme. Duke përkujtuar se raporti i forcave parlamentare është baras 60 me 60 dhe kur asnjëra palë nuk e ka shumicën parlamentare, Këshilli konstaton se është krijuar ngërç politik, ndërkohë që sipas interpretimit të Gjykatës Kushtetuese e vitit 2014, në mënyrë eksplicite thuhet se koalicioni parazgjedhor fitues apo subjekti fitues e ka të drejtën e vetme të propozojë kryetarin e Kuvendit. Këçshilli po ashtu thekson se mospjesëmarrja në seancat konstituive janë të papranueshme, pasi që ato e dëmtojnë rëndë interesin e qytetarëve, andaj u bën thirrje deputetëve të Kuvendit të Kosovës të marrin pjesë në vazhdimin e seancës konstituive më 24 gusht, në mënyrë që të përmbushin detyrimin kushtetues.

Kontrolloni gjithashtu

Amerika dhe Bashkimi Evropian presin që më së largu sot të arrihet një marrëveshje për qetësim të situatës në veriun e Kosovës

Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Bashkimi Evropian presin që sot  të arrihet një marrëveshja …