KEK
Fillimi / Lajmet / Kocijançiq: Jemi në dijeni për vendimet e Kosovës dhe Serbisë lidhur me Trepçën
Kocijançiq

Kocijançiq: Jemi në dijeni për vendimet e Kosovës dhe Serbisë lidhur me Trepçën

Komisioni Evropian është njoftuar me qëndrimin që ka  ndërmarr Qeveria e Serbisë në raport me Ligjin për Trepçën. ka deklaruar zëdhënësja e KE-së, Maja Kocijançiq. Ajo, pas vendimit të Qeverisë së Serbisë për të anuluar të gjitha aktet e institucioneve të Kosovës për Trepçën, ka përsëritur qëndrimin e paraqitur të hënën në selinë e Komisionit Evropian në Bruksel. “E kemi marrë në dijeni faktin se Kuvendi i Kosovës e ka miratuar Ligjin për Trepçën. Gjithashtu, e kemi marrë në dijeni edhe qëndrimin e Qeverisë së Serbisë si përgjigje ndaj tij”, ka thënë Kocijançiq në një deklaratë me shkrim për “Tanjug”. Edhe kësaj radhe, ajo  ka deklaruar se Bashkimi Evropian inkurajon të gjithë përfaqësuesit politikë në Kosovë, pavarësisht se a i përkasin shumicës a pakicës, të mbesin të angazhuar në dialogun politik për çështje kaq të rëndësishme për Kosovën.

Kontrolloni gjithashtu

Partitë opozitare vazhdojnë të kërkojnë zgjedhje të parakohshme në Kosovë

Demokracia në Veprim kërkon të hetohen dyshimet për falsifikim me vota të kandidatëve për deputetë

Organizata “Demokracia në Veprim” ( DnV) ka kërkuar që të hetohen dyshimet për falsifikim me ...