Fillimi / Lajmet / Koloneli amerikan, Douglas McGregor thotë Gjermania dhe Franca ishin për ndarjen e Kosovës
Koloneli amerikan, Douglas McGregor thotë Gjermania dhe Franca ishin për ndarjen e Kosovës

Koloneli amerikan, Douglas McGregor thotë Gjermania dhe Franca ishin për ndarjen e Kosovës

Koloneli amerikan, Douglas McGregor i cili tani është në pension gjatë një intervistë për një radio në Çikago zbuloi planet për ndarjen e Mitrovicës veriore gjatë konferencës së Rambujes. Ai u shpreh se pak para bombardimeve të Jugosllavisë, “mundësia që veriu i Kosovës, ku jetojnë shumica e serbëve, t’i bashkohet Serbisë u mor parasysh dhe ideja u miratua nga francezët dhe gjermanët, por Shtetet e Bashkuara refuzuan një plan të tillë”.Në atë kohë, si francezët ashtu edhe gjermanët menduan se ishte një zgjidhje e mirë. Gjermanët donin të investonin qindra miliona marka në atë kohë për të financuar shtëpi dhe vendbanime të reja, për të rindërtuar qytete për serbët dhe shqiptarët. Evropianët e kuptuan, të paktën prapa dyerve të mbyllura, se këto ishin gjëra që ishin bërë qindra vjet më parë në Evropë, por pastaj përsëri, ne amerikanët u përfshimë në këtë çështje dhe e kundërshtuam atë.

Kontrolloni gjithashtu

Elmi Reçica qëndroi në Gjenevë të Zvicrës, në nismën e PDK-së për hapjen e nëndegëve kudo ku jetojnë shqiptarët, në mërgim

Elmi Reçica qëndroi në Gjenevë të Zvicrës, në nismën e PDK-së për hapjen e nëndegëve kudo ku jetojnë shqiptarët, në mërgim

Deputeti i Partisë Demokratike të Kosovës, Elmi Reçica,  ka qëndruar për vizitë në Gjenevë të ...