leoni

Kosove - Shba

Kosova nënshkroi një marrëveshje mirëkuptimi me Amerikën kundër manipulimit të informacionit nga shtetet e huaja

Amerika dhe BE-ja kanë lansuar Mekanizmin e Koordinuar për Ballkanin Perëndimor, i cili fokusohet në luftimin e manipulimit të informacionit nga shtetet e huaja dhe ndikimit, përfshirë dezinformimin dhe propagandën. Ky mekanizëm do të forcojë integritetin e informacionit në rajon dhe do të ndihmojë partnerët lokalë të adresojnë kërcënimet e FIMI-së duke zvogëluar aftësinë e Rusisë dhe Kinës për të kryer fushata propagande. Mekanizmi u krijua pas një takimi të Këshillit Ministror Amerikë-BE për tregti dhe teknologji në Belgjikë. Gjatë vizitës së nënsekretares amerikane për Diplomaci dhe Çështje Publike, Elizabet Allen, më 19 maj, Kosova nënshkroi një marrëveshje mirëkuptimi me SHBA-në kundër manipulimit të informacionit nga shtetet e huaja, duke u bërë vendi i 15-të që përkrah Kornizën amerikane për këtë çështje.

Kontrolloni gjithashtu

Lajçak

Emisari i BE-së, Miroslav Lajçak, deklaron se Ballkani Perëndimor ka prioritet bashkëpunimin me Mbretërinë e Bashkuar

I dërguari i Bashkimit Europian për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak, është  shprehur optimist për rëndësinë …