kek
MIT
mbpzhr 2018
Airport Adem Jashari
Fillimi / Lajmet / KQZ: Tendenca e manipulimeve përbrenda partive po bëhet përmes manipulimit me votat e kandidatëve për deputetë
KQZ në pritje të konfirmimit të Gjykatës Supreme për fillimin e rinumërimit të 1. 472 vendvotimeve

KQZ: Tendenca e manipulimeve përbrenda partive po bëhet përmes manipulimit me votat e kandidatëve për deputetë

Zgjedhjet e parakohshme parlamentare të mbajtura me 6 tetor, sipas raportimeve nga vëzhguesit vendorë dhe ata ndërkombëtarë kaluan qetë dhe ishin në harmoni me standardet demokratike. Mirëpo ishte procesi i numërimit të votave dhe manipulimet e shumta nga komisionarët e partive politike, që po vlerësohet  se po e dëmtojnë gjithë procesin zgjedhor. Sipas zyrtarëve të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, kjo çështje po përsëritet sa herë që po mbahen zgjedhjet. Derisa rezultati i zgjedhjeve për partitë politike dhe koalicionet nuk mund të ndryshohet më, ajo që vëzhguesit kanë vërejtur është tendenca e manipulimeve përbrenda partive politike, që manifestohet përmes manipulimit me votat e kandidatëve për deputetë. Kryetarja e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Valdete Daka, është detyruar të ftojë Policinë dhe Prokurorinë hetuese që të qëndrojnë në Qendrën e Numërimit dhe të Rezultateve për të hetuar disa parregullsi të raportuara nga vëzhguesit si dhe për të parë nëse ka manipulim me votat e qytetarëve nga komisionarët e partive politike.

Kontrolloni gjithashtu

Gjykata Kushtetuese në Shqipëri pritet të kompletohet së shpejti

Gjykata Kushtetuese në Shqipëri pritet të kompletohet së shpejti

Gjyqtarja, Arta Vorpsi është betuar ditën e sotme si anëtare e Gjykatës Kushtetuese të Shqipërisë. ...