Kristaq Xharo: Deklarate e grupit nismetar per ristrukturimin dhe funksionimin ligjor te Shoqates se te Verberve te Shqiperise

Kristaq Xharo: Deklaratë e grupit nismëtar për ristrukturimin dhe funksionimin ligjor të Shoqatës së të Verbërve të Shqiperisë

Sinan Tafaj i akuzuar per krimin ekonomik ndaj shtetit dhe ndaj qytetareve te verber organizon nje Kongres te jashtezakonshem , per te siguruar pasardhesin e vet pas se cilit te fshihet si avokat mbrojtes per shkaterrimin e metejshem ekonomik dhe moral te kesaj shoqate. Shkelja e ligjeve te shtetit, normave te brendshme te organizimit e detyroi ate te jape doreheqje te parevokueshme per t’iu shmangur pergjegjesive dhe perballjes per vepren penale te vjedhjes nepermjet mashtrimit ne qindra – miliona leke . Perjashtimi dhe debimi I kundershtareve, uzurtimi I organeve drejtuese nga njerezit e vet te perzgjedhur te familjes dhe te fisit ,e zhyten ne korrupsion te thelle sa guxoi te zgjase edhe doren tek asetet ne bashkepronesi me shtetin . Manipulimi I firmave te bashkevuajtesve te vet , e coi se fundmi ne kerkese zyrtare te kerkoj 10 % te kompensimit ne leke te pagesave te paplota qe nga viti 2005 te fituara me gjyq. Ndryshimi I destinacionit te financimit te shtetit ,allishverishet me projektet e siguruara me ndermjetesine e shoqatave omologe nga Bashkimi Europian dhe nga kompanite vendase ,loja me shpenzimet per punime me Qender Kombetare te Rehabilitimit ,blerje makinash,karburantesh ,pages ate larta mujore ne disa milione leke ,sherbime ne shuma marramendese, kane bere qe te kontestohet ashper jo vetem nga Brenda organizates por edhe nga organet shteterore sic ishte kallezimi ne Prokurori nga ish Ministri Veliaj per abuzim me 500 milione leke . Eshte e dhimbshme kur shikon blerje ne miliona e miliona leke kur qytetaret e verber nuk kane fituar asgje asnjehere, qofte edhe nje mjet ndihmes fizik ,vec ndonje shkopi per te qeshur. Nga disa qindra – mijera anetare Shoqata e te Verberve te Shqiperise eshte katandisur ne disa dege te vdekura, ne disa dhjetra njerez servile te tij ,per te siguruar votat ne Kongres .Ai e perdhosi dhe e largoi ate nga misioni I saj historik me mbrojtjen e te drejtave te te verberve ,te cilet jetojne me nje pagese minimale te verberise kur bashkevuajtesit si ata ne Europe dhe ne bote marrin 10 dhe 20 – fishin e saj. Te drejten per te perfituar pagesen nga viti 2005 kane te gjithe ata qe kane perfituar kempin sit e verber . Dhe duhet te perfitojne pa perjashtim me gjyq ose pa gjyqe dhe te perfitojne. Interesat e tij dhe te familjes kane qene te parat kurse te anetareve te fundit . I vetequajtur ‘’vullnetare “ ,nuk ka asnje lloj droje te zhvase edhe 48 paga ,me mbi 100 milione leke me rastin e doreheqjes . Ai dhe kongresi I tij tani me jane nje njolle e zeze ne historine e Sh V Sh –se . Prokuroria duhet te hetoje thelle ! Prokuroret dhe gjyqtaret nuk mund te shiten dhe te blihen me prej tij ! Ministria perkatese per sherbimin social dhe Kontrolli I Larte I Shtetit duhet te insistojne per investimet qe jane bere nga buxheti I shtetit gjate gjithe viteve per Sh V Sh – ne .

Kontrolloni gjithashtu

BDI: Mbështesim dhe kërkojmë mbylljen e menjëhershme dhe të tërësishme të kazinove dhe bastoreve

Një nga përcaktimet programore të Bashkimit Demokratik për Integrim është mbyllja e tërësishme e të …