Kryekuvendari Veseli: Pensionistët duhet të kenë mbështetje më dinjitoze

Kryekuvendari Veseli: Pensionistët duhet të kenë mbështetje më dinjitoze

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli, sot në Akademinë solemne me rastin e 70-vjetorit të Lidhjes së Pensionistëve të Kosovës, tha se Republika e Kosovës e ka për obligim që pensionistëve të saj, të cilët dje punuan për pavarësinë e saj, sot t’u garantojë pleqëri të pavarur. Para qindra pensionistëve, pjesëmarrës në këtë Akademi, kryeparlamentari Veseli theksoi se Kosova përfundimisht duhet ta ketë të konsoliduar sektorin e veçantë institucional të përkujdesjes së gjithanshme për të moshuarit e saj: të ardhura dinjitoze, strehim të garantuar, përkujdesje shëndetësore, duke përfshirë lehtësirat e plota në barna dhe rehabilitim, theksoi kryekuvendari Veseli.

Kontrolloni gjithashtu

Bahtiri: Ura e Ibrit do të hapet së shpejti dhe hapjen e saj nuk mund ta kushtëzoj askush

Ura e Ibrit, që ndanë Mitrovicën në dy pjesë, nxit pa siguri në mesin e diplomatëve dhe faktorëve ndërkombëtarë të sigurisë

Ura e Ibrit, që ndanë Mitrovicën ka ngritur shqetësime në mesin e diplomatëve dhe aktorëve …