Fillimi / Lajmet / Kryeministri, Albin Kurti, ka kërkuar nga kryetari i Kuvendit, Glauk Konjufca që sot të mbahet një seancë e jashtëzakonshme
Albin Kurti

Kryeministri, Albin Kurti, ka kërkuar nga kryetari i Kuvendit, Glauk Konjufca që sot të mbahet një seancë e jashtëzakonshme

Kryeministri, Albin Kurti, ka kërkuar nga kryetari i Kuvendit, Glauk Konjufca që sot  në orën 14:00 të mbahet seancë e jashtëzakonshme. Zyra e kryeministrit përmes një komunikate për media ka bërë të ditur se në seancë do të synohet të nxirret një rezolutë e përbashkët ku shprehet vullneti i deputetëve për mbajtjen e referendumit të Serbisë në Kosovë. Në përputhje me nenin 69 paragrafi 4 të Kushtetutës së Republikës së Kosovës dhe nenin 38 paragrafi 2 të Rregullores së Kuvendit të Republikës së Kosovës, kryeministri Kurti i është drejtuar Kuvendit me kërkesë për Seancë të jashtëzakonshme të Kuvendit, për ditën e sotme atë 15 janar 2022, në orën 14:00. Në rend të ditës së kësaj seance të jashtëzakonshme është diskutimi në lidhje me synimin e Serbisë për të mbajtur referendum kushtetues në territorin e Republikës së Kosovës.  Diskutimi nga kjo seancë ka për qëllim të nxjerrë një rezolutë të përbashkët, në të cilën shprehet vullneti politik i deputetëve dhe grupeve parlamentare dhe Kuvendit të Republikës së Kosovës, mbi çështjen e lartshënuar”, thuhet në komunikatë.

Kontrolloni gjithashtu

Albin Kurti: Rritja e infektimeve dhe rasteve të vdekjes nga virusi korona ishte e befasishme dhe e paparashikuar

Kurti: Me rikthimin në punë të bllokut B2 Kosova për çdo orë do t’i paguajë rreth 50 mijë euro import më pak

Kryeministri, Albin Kurti e ka vlerësuar lart rikthimin në funksion të bllokut B2. Ai ka ...