Rasim Selmanaj

Kryetari i Deçanit, Rasim Selmnaj, e ka quajtur turp e tradhti vendimin e Gjykatës Kushtetuese për pronat në Deçan

Kryetari i komunës së Deçanit, Rasim Selmanaj e ka quajtur “turp e tradhti vendimin e Gjykatës Kushtetuese, për aneksimin e pronave të shqiptarëve të kësaj ane nga Kisha serbe e Deçanit. Ky është një akt i tradhtisë kundër interesave të vendit e të popullit! Ndërhyrje politike dhe shkelje e ligjit e drejtësisë! Turp! Kurrë ky vendim nuk do të pranohet as do të zbatohet  nga Komuna që unë e drejtoj”, ka thënë Selmanaj. Manastiri nuk mund të bëhet pronar i këtyre pronave! Qytetarët e Deçanit dhe unë personalisht do ta kundërshtojmë fuqishëm këtë vendim politik dhe të turpshëm”, ka thënë mes tjerash z Selmanaj. Edhe Lidhja e Historianëve të Kosovës, në Deçan, ka dënuar vendimin e  Gjykatës Kushtetuese të Kosovës lidhur me pronat të cilat, sipas këtij vendimi, i bëhen tapi  Manastirit të Deçanit, ashtu sikur 8.000 hektarë pyje që po i falen Malit të Zi.

Kontrolloni gjithashtu

Subjekti politik Vetëvendosje mban zgjedhjet për liderin e partisë me kandidatin e vetëm, liderin e saj, Albin Kurti

Subjekti politik Vetëvendosje mban zgjedhjet për liderin e partisë me kandidatin e vetëm, liderin e …