Mustafa: Kufijtë nuk ridefinohen me referendume të anshme e as me konferenca për medie

Isa Mustafa: Logjika e LDK-së pranon “hartat amerikane” për kufijtë me Malin e Zi

Duke folur për 8.300 hektarë tokë që po i jepen Malit të Zi dhe qindra hektarë të tjerë Manastirit të Deçanit, sipas një vendimi të kohës së Milosheviqit, kryeministri i Kosovës Isa Mustafa ka thënë se hartat e Departamentit të Shtetit Amerikan janë më të sakta sesa ato të ekspertëve vendorë.  “Logjika e Këshillit të Përgjithshëm të LDK-së sot ishte se më të sakta janë hartat që i ka Departamenti i Shtetit i Shteteve të Bashkuara të Amerikës për kufijtë e vendeve të Ballkanit, sesa hartat e do ekspertëve tanë, (që as megjat e tokave të veta nuk i kanë vënë e lere më të kenë përcaktuar një kufi shtetëror) e që po e kundërshtojnë demarkacionin me Malin e Zi”, ka shkruar Mustafa në rrjetin e tij. LDK-ja nuk ka nevojë të mendojë, ajo  ka besim të plotë në konstatimet e SHBA-ve dhe të vendeve të BE-së”, ka përfunduar Mustafa. Cinizmi i Mustafës kundër ekspertëve vendorë është tejet i ulët dhe diskreditues.

Kontrolloni gjithashtu

“Junts per Catalunya” në Parlamentin e Spanjës po kërkon që Qeveria e këtij vendi ta njohë, pavarësinë e Kosovës

“Junts per Catalunya” në Parlamentin e Spanjës po kërkon që  Qeveria e këtij vendi ta …