Kryeministri i vendit, Ramush Haradinaj thotë se rritja e pagave në sektorin publik po merret më shqetësim nga bizneset

Kryetari i BSPK-së u prit në një takim nga kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj

Kryetari i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Kosovës, u prit në një takim nga Kryeministri i Kosovës, në të cilin takim u diskutua lidhur me finalizimin e:

Marrëveshjes kolektive;

Pagës minimale në vend (250 Euro);

Zbritjen e pragut të njohjes së të drejtës në pension të plotë: nga 15-të në 10-të apo në më pak vite ose pensioni të paguhet sipas kontributeve të paguara; Rritja e koeficientit të pagesës në Ligjin e pagave  në 30% për Arsimin.

Andaj, përmes kësaj komunikate BSPK-ja njofton se Kryeministri i vendit shprehi gatishmëri për zgjedhjen e çështjeve të shprehura nga BSPK-ja dhe i njëjti deklaroj se janë të realizueshme ashtu siç deklaroj edhe Kryesindikalisti i Kosovës z. Ajdini, se format e presionit sindikal nuk do të ndalen derisa të realizohen kërkesat në fjalë.

Kontrolloni gjithashtu

Zërat e “ndërgjegjes” së dy profesorëve: Blerim Latifi dhe Muhamet Hamiti për dhunën izraelite kundër palestinezëve

Të paktën 178 palestinezë u vranë dhe 589 u plagosën nga sulmet ajrore të forcave izraelite kundër popullatës civile

Dje, Sekretari amerikan i Shtetit Antony Blinken u takua me disa udhëheqës të vendeve arabe …