Brickos

Kryetari i Shqipërisë, Bajram Begaj, deklaroi se funksionalizimi i bazës ajrore të Kuçovës shënon një kapitull të ri në historinë e mbrojtjes

Kryetari i Shqipërisë, Bajram Begaj,  ka deklaruar se se funksionalizimi i bazës ajrore të Kuçovës shënon një kapitull të ri në historinë e mbrojtjes dhe sigurisë së vendit tonë e të gjithë rajonit tonë. Nga Kuçova në ceremoninë e hapjes së bazës në Kuçovë, presidenti Bajram Begaj u shpreh se sot dërgojnë mesazhin e fuqishëm të paqes dhe dëshmojmë se NATO-ja është e vendosur të mbrojë lirinë dhe sigurinë e aleatëve, duke garantuar mbrojtje kolektive. Detyrimet që rrjedhin nga NATO janë edhe interesat strategjitë të Shqipërisë. Baza e NATO-s simbolizon një urë ku e shkuara dhe e tashmja bashkohen. Është simbol për të mbrojtur vendin Shqipëria nuk u zgjodh rastësisht, pasi ajo dëshmon besimin e aleatëve si një partnere e denjë dhe e përkushtuar. Konfrontimet rrezikojnë të përshkallëzohen.  Banjska, në verë të Kosovës,  në vitin e kaluar  dëshmoi sa e brishtë është siguria në rajonin tonë, saktësoi, kryetari i Shqipërisë, Bajram Begaj.

Kontrolloni gjithashtu

Hillary Clinton: Kosova ka shënuar përparim me rëndësi drejt arritjes së barazisë gjinore në sektorin publik dhe në politikë

Ish-sekretarja amerikane e Shtetit, Hillary Clinton, përmes një videoje  iu drejtua Forumit për Gratë, Paqen …