Kryetari i Kosovës, Hashim Thaçi, ka filluar vizitën zyrtare në Turqi

Kryetari i Kosovës, Hashim Thaçi, ka filluar vizitën zyrtare në Turqi

Kryetari i  Kosovës, Hashim Thaçi, ka filluar vizitën zyrtare në Turqi, duke vënë kurorë lulesh në Mauzoleun e Qemal Ataturkut, në Ankara, ku edhe u nënshkrua në Librin e Kujtimeve. Ai i ka filluar vizitat zyrtare me takime të ndara me kryetarin e Parlamentit turk, İsmail Kahraman, dhe me kryeministrin, Binali Jıldırım. Me kryekuvendarin  turk, Thaçi ka biseduar për marrëdhëniet e mira mes Kosovës dhe Turqisë dhe për mundësitë e bashkëpunimit ndërparlamentar. Thaçi u shpreh se Kosova është mirënjohëse që Turqia ka qenë ndër vendet e para që ka njohur pavarësinë,  që në ditën kur Kosova ka shpallur atë si dhe përkrahjen e vazhdueshme për sigurimin e njohjeve të reja dhe anëtarësimin në organizata ndërkombëtare, thuhet mes tjerash në njoftimin e Presidencës.

Kontrolloni gjithashtu

Rrezarta Krasniqi: Kompromiset në dëm të Kosovës kjo qeveri i ka bërë standard të politikës së jashtme

Deputetja e LDK-së, Rrezarta Krasniqi, nuk beson që do të hiqen sanksionet e vendosura nga BE-ja

Deputetja e LDK-Së, Rrezarta Krasniqi nuk besojnë që do të hiqen sanksionet e vendosura nga …