KEK
Fillimi / Institucionet / Kryetari Latifi ka zhvilluar një takim pune me Kryeshefin Ekzekutiv të AKK-së Avni Ahmeti

Kryetari Latifi ka zhvilluar një takim pune me Kryeshefin Ekzekutiv të AKK-së Avni Ahmeti

Me qëllim të diskutimit rreth fushave të interesit të përbashkët ku bashkëpunimi do të mund të konkretizohej dhe me qëllim të identifikimit të hapave konkret për bashkëpunim, Kryetari i komunës së Rahovecit Smajl Latifi së bashku me drejtorin e kadastrës, Afrim Oruqi kanë zhvilluar një takim pune me Kryeshefin Ekzekutiv të Agjencisë Kadastrale te Kosoves,  Avni Ahmeti. Qeveria e Republikës së Kosovës ka nënshkruar marrëveshje me Bankën Botërore për projektin për pronë të paluajtshme dhe infrastrukturë gjeohapësinore (REGIP), i cili së fundi është ratifikuar nga parlamenti i Republikës së Kosovës. Agjencia Kadastrale e Kosovës si përfituese e këtij projekti ka filluar me aktivitete konkrete për implementimin e tij. Në kuadër të projektit REGIP njëra nga komponentat, Komponenta B – “Modernizimi i Kadastrit”, si aktivitet kryesor ka Rindërtimin e Informacioneve Kadastrale në rreth 100 Zona Kadastrale në të gjitha Komunat e Republikës së Kosovës, ku komuna e Rahovecit ka kërkuar rindërtimin e informacioneve për 6 Zona Kadastrale. Në takim, pos prezantimit të projektit të Bankës Botërore dhe aktiviteteve të ndërsjella, është diskutua edhe mbi të gjeturat e raportit të monitorimit të punëve kadastrale të kryera nga Zyrat Kadastrale Komunale, kompanitë e licencuara gjeodete dhe gjeodetët e licencuar. Në cilësinë e kryetarit të komunës, kryetari Latifi u zotua që do të trajtojmë të gjeturat me qëllim të eliminimit të parregullsive eventuale si dhe bashkë u dakorduan që takimet e tilla të vazhdojnë edhe në të ardhmen, qoftë në nivel të lartë e qoftë në nivel teknik, krejt me qëllim të avancimit të shërbimeve që u ofrohen qytetarëve dhe institucioneve të Republikës së Kosovës.

Kontrolloni gjithashtu

Ka mbetur edhe pak kohë, drejt finalizimit të punimeve në fushën sportive në Dejnë të komunës së Rahovecit

Ka mbetur edhe pak kohë, drejt finalizimit të punimeve në fushën sportive në Dejnë të ...