leoni

Zoran Milanoviq, ka konfirmuar mbështetjen e vendosur të Kroacisë për hyrjen e Shqipërisë në Bashkimin Evropian

Kryetari i Kroacisë,  Zoran Milanoviq, ka konfirmuar mbështetjen e vendosur të vendit të tij  për hyrjen e Shqipërisë në Bashkimin Evropian. Në një bisedë me ministrin e Jashtëm shqiptar, Igli Hasanin, Milanoviq shprehu besimin e tij se negociatat për anëtarësimin e Shqipërisë në BE duhet të ishin tashmë në fazën përfundimtare, veçanërisht duke pasur parasysh faktin se Shqipëria është anëtar i NATO-s për 15 vjet. Komunikata thotë se gjatë bisedës u diskutua edhe për situatën në Evropën Juglindore, dhe Milanoviq konfirmoi se Kroacia mund të llogarisë në mbështetjen e tij për anëtarësimin e Kosovës në Këshillin e Evropës. Gjithashtu, Milanoviq dhe Hasani u pajtuan se Kroacia dhe Shqipëria kanë marrëdhënie të shkëlqyera dypalëshe. Ky njoftim vjen si një hap pozitiv në rrugën drejt anëtarësimit të Shqipërisë në BE, me mbështetjen e një vendi të rëndësishëm si Kroacia.

Kontrolloni gjithashtu

Albin Kurti, falënderoi partnerët perëndimorë për qëndrimin pro Kosovës, në Asamblenë Parlamentare të NATO-s

Kryeministri, Albin Kurti, ka falënderuar partnerët perëndimorë për qëndrimin e tyre në krah të Kosovës, …