KEK
Fillimi / Institucionet / KSHF “Agim Deva” – Takoi nxënësit e SHFMU-ve në Lladrovc dhe Astrazup

KSHF “Agim Deva” – Takoi nxënësit e SHFMU-ve në Lladrovc dhe Astrazup

Karvani  i Shkrimtarëve për  Fëmijë “ Agim Deva” në vitin jubilar të njëzetin (20)  me  radhë, mbajtën takime letrare me nxënësit e shkollave fillore  “Afrim Buçaj“ në Lladrovc dhe “Ganimete Tërbeshi” në Astrazup të  Komunës së Malishevës, ku edhe dhuruan libra për bibliotekat shkollore, kësaj veprimtarie iu bashkuan edhe Shtëpia Botuese “ Lena Grafik” , me pronare Hajdar Fejzullahun, si dhe SHKL “ Tafil Kelmendi” me poetin Mehdi Krasniqin. Karvani aktivitetin letrar e ka filluar  në Ditën e Mësuesit, më 7 mars, që përkon edhe  me  Ditën e Shkollës Kombëtare- Shqipe të Korçës. Koordinatori i  Karvanit të  Shkrimtarëve për Fëmijë, Xhevat Syla, drejtuar nxënësve, mësimdhënësve, ndër të tjera tha “ Sot e njëzet vjet më parë  i priu Karvanit të Shkrimtarëve për Fëmijë, poeti më i dashur për fëmijët Agim Deva, ne, sot edhe pas njëzet vjetësh po e  vazhdojmë porosinë e Agimit që të dhurojmë libra dhe të lexojmë bashkë me fëmijët për fëmijët poezi për atdheun, shkollën, dëshmorët, prindërit, për lirinë, librin, gjyshen e gjyshin” përfundoi Syla. Në pjesën e dytë poezitë i lexuan nxënësit e shkollave dhe shkrimtarët për fëmijë si: Ramadan Mehmeti, Ibrahim Kadriu, Avdi Shala, Skënder Zogaj, Xhevat Syla,  Drita Syla etj. Karvani i Shkrimtarëve për Fëmijë do të vazhdojë aktivitetin letrar   edhe në disa SHFMU të Malishevës, javët  në vijim.

Kontrolloni gjithashtu

MBLEDHJA E RADHËS E SHTABIT EMERGJENT KOMUNAL NË JUNIK

Shtabi Emergjent në komunën e Junikut ka mbajtur mbledhjen e radhës për të diskutuar gjendjen ...