Kryetari Hashim Thaçi ka ftuar qytetarët dhe institucionet të përmbahen nga provokimet

Kuburoviq: Në procedurën kundër Thaçit ekziston një vendim i formës së prerë për vepër penale të terrorizmit

Ministrja e Drejtësisë në Serbi, Nela Kuburoviq, ka thënë se Francës do t’i dërgohet kërkesa e plotësuar për ekstradimin e Ramush Haradinajt, i cili është duke u hetuar nga Serbia për krime lufte. Ajo më tutje ka thënë se Serbia nuk ka asnjë mundësi për të apeluar vendimin e Ministrisë franceze, por ajo beson se Franca do të përgjigjet pozitivisht kërkesës për ekstradim. Në procedurën kundër Thaçit tashmë ka një vendim të formës së prerë për vepër penale të terrorizmit. Pas kësaj ka pasur zgjerim të akuzave për veprën penale të gjenocidit dhe kjo është ende në fuqi në Serbi, për dallim nga vendet tjera ku Interpol ka dhënë urdhër që të ndalet kjo ndjekje penale, në mënyrë që të mos e shohin në sistemet e tyre, ka thënë më tej Kuburoviq.

Kontrolloni gjithashtu

Rexhep Selimi

Mbrojtja e Rexhep Selimit, ka kërkuar lirimin e tij nga paraburgimi deri në 30 ditë para fillimit të gjykimit

Në përgjigje ndaj kërkesës së Zyrës së Prokurorit të Gjykatës Speciale, avokati i  Rexhep Selimit, …