AKS

Ky është njëri nga kushtet, nëse serbët duan ta formojnë asociacionin

Katër komunat me shumicë serbe në veri të vendit po e përmbyllin një mandat të qeverisjes duke i rezistuar miratimit të stemës dhe simboleve komunale. Komunat e Mitrovicës së Veriut, Leposaviqit, Zveçani dhe Zubin–Potokut vazhdojnë të punojnë pa vula komunale derisa shkresat zyrtare lëshohen vetëm me nënshkrim të kryetarëve. Kjo është në kundërshtim me kushtetutën dhe ligjin për vetëqeverisjen lokale, akte këto të cilat përcaktojnë mënyrën e funksionimit të komunave. Për të përmbushur këtë obligim, tani Qeveria e Kosovës e ka kushtëzuar nisjen e draftimit të statutit të asociacionit të komunave me shumicë serbe, edhe me miratimin e simboleve komunale.

Kontrolloni gjithashtu

Shaip Kamberi

Shaip Kamberi nuk ka arritur të fitojë mandatin e deputetit në Kuvendin e Serbisë pas rivotimit që u bë në Tërnoc

Koalicioni i Shqiptarëve të Luginës ka marrë vetëm 598 vota, ndërkaq Kamberit i duheshin së …