KEK
Fillimi / Lajmet / Sllovaku Lajçak proteston për moslejimin e vizitës së kryetarit të Serbisë Aleksandar Vuqiq, në Kosovë
Lajçak me notë proteste ndaj Hotit për moslejimin e vizitës së kryetarit serb në Kosovë, Vuçiq të lëvizë lirshëm

Sllovaku Lajçak proteston për moslejimin e vizitës së kryetarit të Serbisë Aleksandar Vuqiq, në Kosovë

I deleguari special i BE-së për Dialogun me Serbinë, Miroslav Lajçak  i ka dërguar letër zyrtare Kryeministrit Avdullah Hoti në shenjë proteste për moslejimin e vizitës së kryetarit  të Serbisë Aleksandar Vuqiq, në Kosovë  nga Ministria e  Punëve të Jashtme të Kosovës.   “Siç përcaktohet në Marrëveshjen e Lirisë së Lëvizjes, individët e secilës palë janë në gjendje të udhëtojnë lirisht në territorin e tjetrit. Rregullat specifike zbatohen për personat e secilës palë që mbajnë funksione publike, siç përcaktohet në Marrëveshjet për Vizitat Zyrtare. Marrëveshjet për Vizitat Zyrtare, dhe amendamenti i tyre që është një pjesë integrale e kësaj Marrëveshjeje sigurojnë trajtimin dhe ekzekutimin e rregullt të vizitave zyrtare. Këto rregulla, së bashku me Marrëveshjen për Lirinë e Lëvizjes kanë rezultuar shumë të dobishme dhe ato përbëjnë një arritje në punën midis jush dhe Beogradit, e cila duhet të ruhet”, thuhet në letrën e Lajçak dërguar  kryeministrit, Avdullah Hoti.

Kontrolloni gjithashtu

Gjykata Speciale e fton në cilësin e të dyshuarit ish eprorin e UÇK-së, Florim Kllokoqin nga Mareci i Prishtinës

Gjykata Speciale e fton në cilësinë e të dyshuarit ish eprorin e UÇK-së, Florim Kllokoqi

Prokurori i Gjykatës Speciale ka ftuar në cilësinë e të dyshuarit, ish eprorin e UÇK-së, ...