Liderët e Evropës Lindore: Sulmet amerikane, porosi e qartë kundër përdorimit armeve kimike

Liderët e Evropës Lindore: Sulmet amerikane, porosi e qartë kundër përdorimit armeve kimike

Kryeministrat e shteteve të Evropës Jugore, të janë takuar në Samitin e Spanjës dhe i kanë dhënë mbështetje sulmeve amerikane të kryera ndaj bazës ajrore në Siri. “Sulmi i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, në bazën ajrore në Siri, kishte porosi të qartë, për të parandaluar përhapjen dhe përdorimin e armëve kimike, ishte një sulm i kufizuar në shtrirje dhe i fokusuar në këtë qëllim”, thuhet në deklaratën e lëshuar pas përfundimit të Samitit në Madrid, raporton AFP. Në Samitin e Madridit morën pjesë kryeministrat e Spanjës, Francës, Italisë, Portugalisë, Greqisë, Qipros dhe Maltës. Ky është takimi i tretë i liderëve të vendeve të Evropës Jugore, të cilët më parë ishin takuar në Athinë dhe Lisbonë.

Kontrolloni gjithashtu

Shaip Kamberi

Shaip Kamberi nuk ka arritur të fitojë mandatin e deputetit në Kuvendin e Serbisë pas rivotimit që u bë në Tërnoc

Koalicioni i Shqiptarëve të Luginës ka marrë vetëm 598 vota, ndërkaq Kamberit i duheshin së …