KEK
Fillimi / Lajmet / Lista ‘Srpska’ mban peng themelimin e Forcave të Armatosura
Lista ‘Srpska’ mban peng themelimin e Forcave të Armatosura

Lista ‘Srpska’ mban peng themelimin e Forcave të Armatosura

Udhëheqësit politik në vend vazhdojnë të premtojnë themelimin e Forcave të Armatosura të Kosovës, por ky proces po zvarritet gjithnjë e më shumë. Së fundmi, edhe vet kryetari i vendit, Hashim Thaçi ka deklaruar se ushtria e Kosovës së shpejti do të themelohet. Ai ka bërë të ditur se Kuvendi dhe Qeveria janë në negociata me Listën ‘Srpska’ për zhbllokimin e ndryshimeve kushtetueses. Por, opozita dhe njohësit e rrethanave politike konsiderojnë se kryetari Thaçi po manipulon me çështjen e Forcave të Armatosura. Për themelimin e ushtrisë është i nevojshëm ndryshimi i Kushtetutës së Kosovës, që nënkupton edhe arritjen e një konsensusi paraprak me Listën ‘Srpska’, pasi që ky subjekt përfaqëson shumicën e komunitetit serb në Kuvend, pa të cilin nuk mund të procedohet asnjë vendim i rëndësishëm për Kosovën.

Kontrolloni gjithashtu

Lëvizja për Bashkim

Lëvizja për Bashkim mbajti Kuvendin e nëntë zgjedhor

Lëvizja për Bashkim mbajti kuvendin e nëntë zgjedhor. Gjatë mbledhjes, kryesisht u diskutua për Programin ...