Sami Lushtaku

Lushtaku: Nëse vërtetohen akuzat kundër meje, kërkoj dënim kapital

Duke folur para trupit gjykues, ish komandanti i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës për Zonën Operative të Drenicës, Sami Lushtaku, ka kërkura dënim kapital në rast se dëshmohetn e argumentohen akuzat e Prokurorisë dhe të trupit gjykues. Nuk është në rregull që prokurori të kërkojë vetëm kokat e UÇK-së. Kërkoj nga Gjykata që kjo çka është folur e është thënë, le të vërtetohet, nëse del e vërtetë qe unë kam ekzekutuar, nuk kërkoj dënim prej 12 vjetësh, por dua dënim kapital. Nuk ka qenë politikë e UÇK-së që të vrasë njerëz me duar të lidhura. Nuk keni të drejtë të paragjykohemi  pse kemi qenë anëtarë të UÇK-së, ka theksuar ish komandanti i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës për Zonën Operative të Drenicës, Sami Lushtaku.

Kontrolloni gjithashtu

Zërat e “ndërgjegjes” së dy profesorëve: Blerim Latifi dhe Muhamet Hamiti për dhunën izraelite kundër palestinezëve

Të paktën 178 palestinezë u vranë dhe 589 u plagosën nga sulmet ajrore të forcave izraelite kundër popullatës civile

Dje, Sekretari amerikan i Shtetit Antony Blinken u takua me disa udhëheqës të vendeve arabe …