Lutfi Haziri

Lutfi Haziri: kryeministri Kurti po provon ta ndërrojë formatin e dialogut pa qenë i gatshëm për të negociuar

Nënkryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovë, Lufti Hazri, ka thënë se kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, është dashur t’ia jap kryetarit të Serbisë, Aleksandër Vuçiq, edhe librin e banorëve të çregjistruar në Kosovë Lindore. Këtë që Haziri propozon, Kurti nuk ia dha askujt, por ai deshi t’ia jap kryetaritt serb tri libra të tjerë. “Rrëfime të grave të përdhunuara në Kosovë gjatë luftës”, “Listën e 1.133 fëmijëve të vrarë prej të cilëve 109 janë ende të pagjetur”, dhe librin “Muhaxhirët – Dosja Britanike” për dëbimin e shqiptarëve nga Sanxhaku i Nishit. Haziri shton se Kurti po tenton ta ndërrojë formatin e bisedimeve në Bruksel, “por nuk është i gatshëm ende për të negociuar dhe takimi i së hënës e konfirmoi këtë që po e them”, u shpreh ai.

Kontrolloni gjithashtu

Franca, Spanja dhe shtete të tjera në Parlamentin Evropian sërish shpehen kundër liberalizimit të vizave për Kosovën

Çështja e vizave për vendin tonë do të diskutohet më 13 tetor, në Bruksel, ashtu sikur është diskutuar dhjetëra herë deri tani

Presidenca çeke e cila përfaqëson  Bashkimin Evropian e ka vendosur  zyrtarisht në rend dite diskutimin …