Mbi dy vjet e gjysmë kanë kaluar që kur Kosova nuk ka pranuar asnjë njohje ndërkombëtare si shtet i pavarur

Mbi dy vjet e gjysmë kanë kaluar që kur Kosova nuk ka pranuar asnjë njohje ndërkombëtare

Kosova mbi dy vjet e gjysmë pa asnjë njohje ndërkombëtare, Kosova ka kaluar nëpër periudhën më të errët sa i përket njohjeve ndërkombëtare që prej shpalljes së pavarësisë. Në muajin që shkoi janë bërë dy vjet e gjysmë prej kur Republika e Kosovës ka pranuar njohjen e fundit ndërkombëtare. Ka qenë Barbadosi që i fundit, më 15.02.2018, ka njohur mëvetësinë e Kosovës. Që atëherë në këtë drejtim nuk është shënuar asnjë rezultat, ndonëse Qeverinë e Kosovës e kanë drejtuar tre kryeministra: Ramush Haradinaj, Albin Kurti dhe tash Avdullah Hoti. Megjithatë nga Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës kanë thënë se promovimi i sovranitetit të Republikës së Kosovës dhe njohjes ndërkombëtare mbetet prioritet i pandryshuar që nga viti 2008. Ministrja Meliza Haradinaj-Stublla thuhet se ka shtuar përpjekjet për të vendosur marrëdhënie bilaterale formale me të gjitha vendet njohëse.

Kontrolloni gjithashtu

Don Agim Qerkini: Shqiptarët janë dëshmi e tolerancës dhe mirëqenies

Famullitari katolik Don Agim Qerkini ka vizituar Bashkësinë Islame të Kosovës nga ku ka uruar …