KEK
Fillimi / Lajmet / Më kryesimin e Këshillit të Evropës nga Gjermania rriten shpresat për liberalizimin e vizave për qytetarët e Kosovës
Më kryesimin e Këshillit të Evropës nga Gjermania rriten shpresat për liberalizimin e vizave për qytetarët e Kosovës

Më kryesimin e Këshillit të Evropës nga Gjermania rriten shpresat për liberalizimin e vizave për qytetarët e Kosovës

Gjermania ka rikonfirmuar se pozicioni i saj për liberalizimin e vizave për qytetarët e Kosovës mbetet i pandryshuar. Zyrtarë të Qeverisë së saj kanë thënë se do të vazhdojnë ta mbështesin liberalizimin, përfshirë edhe në periudhën 1 korrik – 31 dhjetor të këtij viti, kur ky shtet e drejton Këshillin e Evropës. Por pengesë, sipas njohësve të integrimeve, mund të jenë Franca dhe disa nga vendet skandinave, Kosova shpreson që pritjes gati 10-vjeçare për liberalizimin e vizave t’i vijë fundi gjatë pjesës së dytë të këtij viti. Mbështetja e Gjermanisë në këtë proces vlerësohet me shumë peshë, për më tepër që ky shtet nga 1 korriku merr kryesimin e Presidencës së Këshillit të Bashkimit Evropian.

Kontrolloni gjithashtu

Evgjeni Thaçi: Fshehja e letrës së z. Simmons është veprim skandaloz i kryetarit të Komisionit për Legjislacion, Shkemb Manaj

Evgjeni Thaçi: Fshehja e letrës së z. Simmons është veprim skandaloz i kryetarit të Komisionit për Legjislacion, Shkemb Manaj

Deputetja e PDK-së, Evgjeni Thaçi, ka drejtuar  kritika realiste dhe të dëshmuara për kryetarin e ...