Mehmet Bislimi

Mehmet Bislimi: Çuditërisht

(në çdo përvjetor)

 

me dashje do thosha diçka

sikur ta gjejë atë

që të tjerët nuk e kanë thënë

 

Çuditërisht

 

nuk kishte mbetur as edhe një pëllëmbë vend

rrugën e kishin zënë thashethemexhinjtë

mbi atë që nuk shkruhet

e që nuk thuhet

çuditërisht më kishte shtënë forca

e muzës së parë

që u përmbyll me një zanore

 

prapë

të njëjtit njerëz

gjëra të njëjta po thonë

për një botë të tërë keq po flasin

vetëm ti

 

Ti Kosova e Lirë

 

ke diçka që të tjerëve ju mungon

qartësia e gjuhës me të cilën flet

guximi për t’iu thënë gjërave

në emër të vet

Kontrolloni gjithashtu

Naim Frashëri

Albert Z. ZHOL: Askush si Naimi nuk i ka kënduar dashurisë e mallit për atdhe, krenarisë kombëtare dhe bukurisë së natyrës shqiptar

Askush si Naimi nuk i ka kënduar dashurisë e mallit për atdhe, krenarisë kombëtare dhe …