KEK
Fillimi / Kultura / Mehmet Bislimi: Gurëzim
Mehmet Bislimi

Mehmet Bislimi: Gurëzim

Këngë

 

në një kohe tjetër

kur korbat trazuan idilet

me krrokatën e tyre të vjetër

kur moti u hallakat në Debëlldej

mbi kodrën e lartë

gurët e dhembjes i ngulen

në tokën tonë

në gjoksin e thatë

rihapen plagë të reja

plagë që kullojnë gjak

në tokat tona

melodinë e fyellit

bariut ia përdhunuan

si në legjendë

në kohën tonë në Debëlldej

qeleshet u gurëzuan

gurët mbi gurë tokën rëndojnë

Kosovë e lashtë

gjymtyrët po t’i amputojnë

kaq shpejt plagët harruam

flini

flini gjumë

 

Kryqëzimi

 

kryeneçësinë e varën publikisht

që të bashkëjetojmë me frikën

të bashkëjetojmë miqësisht

ta bartim peshën

dhe metaforën e kryqit mbi shpinë

së bashku me hilen

e besimit të rremë në Perëndinë

së bashku me ata që nuk e duan

të bërë

të bashkuar

Shqipërinë

 

Shtator, 2002

Kontrolloni gjithashtu

Vendos Krasniqi: Madhështia e Ushtarit

Vendos Krasniqi: Madhështia e Ushtarit

Që nga fëmijëria Gjyshi më fliste për luftën, më tregonte për trimat, heronjët, për dashuritë ...