KEK
Fillimi / Kultura / Mehmet Bislimi: Klasë e dështuar
Mehmet Bislimi

Mehmet Bislimi: Klasë e dështuar

mirë 

ta zëmë se ata do të përmirësohen

dhe

injoranca do të zhduket ngadalë

po bota

me se do merret më pastaj

politika ditore si do t’ia dalë 
sajesa u bë ligj

shpifja nuk u ndal 
me Kosovën eksperimentuan gjatë 
të dalë ku të dalë

halle sa një mal

 

Robërit

 

ata

kanë përvetësuar rolin

e të qenit rob

kanë bërë përvojë

ata

nuk janë më amatorë

presin që lirinë 
tua sjellin 
si lule në dorë

 

Mitrovicë

 

mat e ç’mat

ndaj e bashko

ajo aty mbeti

mbi Ibrin e lashtë

as e ndanë

as e bashkuan

dikujt duhet t’ia shalojmë

pse nuk mbytemi të gjithë në lumë

përderisa Ibrin dot se kalojmë 
Mitrovicë

 
07-07-2021

Kontrolloni gjithashtu

Ahmet Qeriqi: Zonja Vdekje e botës së kapitalit, në romanin e Çarls Bukovskit

Ahmet Qeriqi: “Zonja Vdekje”, roman realist, bashkëkohor i shkrimtarit të njohur amerikan, Çarls Bukovski

Shkrimtari i njohur amerikan, Çarls Bukovski (1921-1994) është pasues i frymës Heminguejane në letërsinë bashkëkohore ...