Mbi 100 invalidë të UÇK-së janë në pritje për t’i ndëruarr protezat e gjymtyrëve të humbura në luftë, disa prej tyre janë në gjendje më të rëndë

Mehmet Bislimi: Një çerekshekull frymëmarrje të lirë!

Këtë çerekshekull, krerët e shtetit të Kosovës (ndarë në çarqe Bajraktarësh), e përçudnuan dhunshëm dhe vrazhdë, krejt në mënyrë tragjike- komike, duke e devijuar këtë frymëmarrje të lirë, që e solli Ushtria Çlirimtare e Kosovës me gjakun dhe gjymtyrët e saja, Dëshmorët e kombit anë e kënd tokave të shqipes, invalidët e luftës, ushtarët e lirisë, dhe e gjithë popullata jonë e angazhuar pa hile për lirinë tonë; ranë pleq e të ri, gra e fëmijë, ushtarë e djalëri, luaj e legjendarë, si dikur moti trimat e parë!…

Këtë prurje shekullore, që nuk ri- përsëritet shpesh në histori, Bajraktarë e çarqeve të ndryshme, ndarë në taborre mburravecësh, u përpëlitën t’ia atribuojnë rastësisë, qetësisë, nënshtrimit, lutjeve të përjavshme të Xhumave, shkretimit mediatik e politik, denjave barakave me cigaren  në cepin e buzës dhe gotën e çajit e të verës në tavernat e pista të mejhaneve të qytetit, me porosinë:  “rrinin e mos provokoni, se na vjen liria vet, e pse duhet kot me vdekë!”

Të vetmen pyetje që do ta shtroja sot është: sa e dhimbshëm është rënia e qindra dëshmorëve të kombit “kot”, përderisa lirinë e paskan sjellë esnafët e denjave me verën e kuqe dhe cigaren në cep të buzës, sa kot paskan shkuar djemtë tanë…. Ky mjerim, ky përçudnim, manifestohet krejt hapur si një çerekshekull i frymëmarrjes sonë të lirë, në vendin tënd, në vendin tim, shënohet ky çerek shekulli me kaq përçudnim.

Tani ku je Komandant Legjendar, ti me trimat tuaj, që kësaj radhe nuk u zunë në gojë këtë  Bajraktarë… mos shihni kusure, ngasë kësaj here kishte radhë, kishte radhë të gjata, ishin në garë se kush po rrihte gjoks më parë!

Koha pret, uroj që në ndonjë çerek shekulli tjetër të hipur mbi trap, uroj të mos ju harrojnë prapë!…

Kemi ardhur nga të katërt anët e botës në Kosovë, për të parë në sytë tuaj entuziazmin e lirisë, respektin deri në përulje për ata që dhanë edhe jetën për këtë vend, si nuk u vrau ndërgjegjja e nuk zutë në gojë një emër, si: Adem, Hamëz, Shaban, Kushtrim, Luan, Shkëlzen, Zahir, Edmond, Adrian, Muji, Leotrim, Xhevë, Fehmi… lista vazhdon

CH-11-06-2024

Kontrolloni gjithashtu

Nikaj dhe Stavileci, PDK: Qeveria ia humbi Kosovës 21 milion euro – të barabarta me 42 mijë paga mesatare në Kosovë

Partia Demokratike e Kosovës ka reaguar pas vendimit të Qeverisë Kurti për të 21 milionë …