Menaxhmenti i HungaroControl për vizitë dy ditore në ASHNA

Menaxhmenti i HungaroControl për vizitë dy ditore në ASHNA

Drejtori i Agjencisë së Shërbimeve të Navigacionit Ajror (ASHNA), Bahri Nuredini, priti në një takim pune Menaxhmentin e Shërbimeve të Navigacionit Ajror të Hungarisë, HungaroControl, te cilët po qëndrojnë për një vizitë dy ditore në Kosovë.

Gjatë këtij takimi, u diskutua për tema të interesit dypalësh, me theks të veçantë për hapësirën e lartë ajrore, pasi që HungaroControl menaxhon Hapësirën e Lartë Ajrore të Republikës së Kosovës.

Menaxhmenti i ASHNA-së shprehi shqetësimin për mënyrën e menaxhimit të deritanishëm të hapësirës së lartë ajrore nga ana e HungaroControl, për faktin se, Kosova përfiton pothuajse asgjë edhe pse Hapësira e Lartë Ajrore është pjesë e Republikës së Kosovës.

Palët u dakorduan për intensifikimin e mëtejmë të bashkëpunimit, për ngritjen e efikasitetit dhe sigurisë në ofrimin e shërbimeve të navigacionit ajror të të dyja vendeve.

Pjesë e delegacionit nga HungaroControl ishte menxhmenti i lartë i kësaj kompanie i prirë nga Kryeshefi Ekzekutiv  Kornel Szepessy.

HungaroControl menaxhon me Hapësirën e Lartë Ajrore të Kosovës, kompetencë kjo e cila i është deleguar HungaroControl-ës nga ana e NATO-së, që nga data 03 prill 2014, për një periudhë 5 vjeçare.

Kontrolloni gjithashtu

Ramush Haradinaj

Ramush Haradinaj pretendon se Albin Kurti është rekrutuar nga Serbia gjatë kohës që ishte në burg, në Serbi

Kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj, ka akuzuar kryeministrin e Kosovës, Albin Kurti, se i është …