Nesër në Pejë do të mbahet një tubim gjithëpopullor në mbështetje të tërësisë territoriale të Kosovës

Mijëra qytetarë të Pejës kanë protestuar kundër versionit qeveritar të Demarkacionit me Malin e Zi

Shumë qytetarë të Pejës, Dukagjinit e më gjerë, sot në Sheshin e Qytetit në Pejë kanë protestuar kundër ratifikimit të Demarkacionit me Malin e Zi. Para të pranishmëve kanë folur kryetarët  fshatrave të asaj ane, ndërkohë që kanë paraqitur ankimet e tyre të drejta. Protesta gjithë popullore ka filluar në orën 12:00 dhe organizatorët kanë kritikuar Qeverinë si dhe Komisionin Shtetëror të Demarkacionit.  Qytetarët kanë bartur pankarta në duar duke kërkuar që Demarkacioni dhe marrëveshja e re me Malin e Zi për kufirin të mos miratohet më 1 shtator, në Kuvendin e Kosovës. Ata kanë kërkuar që sërish të fillojë procesi i Demarkacionit dhe të jetë  tërësisht transparent. Në Protestë kanë marrë pjesë edhe deputetë, ekspertë të demarkacionit  dhe intelektualë të njohur. Protesta ka kaluar e qetë dhe pa incidente.

Kontrolloni gjithashtu

21 vjet nga masakra mizore e civilëve shqiptarë në Mejë të Gjakovës nga forcat policore e ushtarake serbe

Procedurat ligjore për krime të luftës, që ka kryer Serbia në Kosovë, kanë shkallë tejet të ulët të përfundimit me aktgjykime

Procedurat ligjore për krime të luftës, që ka kryer Serbia në Kosovë, vazhdojnë të kenë …