ISHKP shpërndanë në gjithë vendin zyrtarët mjekësor, për parandalimin e përhapjes së koronavirusit

Mjekët kanë tërhequr vërejtjen se fëmijët mund të kenë probleme me shëndet mendor për shkak të pandemisë

Mjekët kanë tërhequr vërejtjen se fëmijët mund të kenë probleme me shëndet mendor për shkak të pandemisë. Ata kanë thënë ndonëse virusi korona nuk ka prekur numër të madh fëmijësh, pandemia covid-19 ka dëmtuar shëndetin mendor të tyre. Mjekët kanë alarmuar se psikozat janë çrregullimi kryesor i shfaqur pas izolimit tek fëmijë 5 vjeç e lart. Psikologëve dhe psikiatërve për fëmijë u është trefishuar puna për shkak të kërkesave të prindërve për të trajtuar psikozat e fëmijëve. Ekspertët e shëndetit mendor nga Shqipëria, ju kanë bërë thirrje prindërve në Shqipëri që të vërejnë me kujdes çdo veprim të fëmijës së tyre, pasi nëse kapen në kohë këto çrregullime trajtohen me terapi dhe nëse neglizhohet  situata e tyre rëndohet dhe duhet të kalojnë në trajtim me medikamente.

Kontrolloni gjithashtu

Albin Kurti: Vetëvendosja ka garuar në zgjedhjet e fundit me platformën për punësim dhe drejtësi, jo për rritje pagash

Kryeministri, Albin Kurti, ka thënë sot para deputetëve, në Kuvend,   se pakoja për përballje me …