Mrika Trumshi

Mrika Trumshi: Gëzuar Kosovë!… por pa asnjë këngë për Adem Jasharin në këtë 10-vjetor të pavarësisë

Këngëtarët ndër më të njohurit kudo ndër shqiptarë, Mrika Trumshi dhe Arif Vladi kanë reaguar kundër  anashkalimit të këngëve të lirisë manifestimet për 10-vjetorin e Pavarësisë së Kosovës

Mrika Trumshi:  S`ka ma memorie,  ajo iku , por iku kaq shpejt! Asnjë koncert homazh për viktimat e luftës, asnjë nderim akoma pa u tha mirë gjaku i Kosovës. Sinqerisht e pabesueshme!. Unë prisja Çun Lajçin, prisja Arif Vladin, prisja Ilir Shaqirin e Leonora Jakupin, prisja kushtrimin  e atyre këngëve që ndezën sheshet e qyteteve të Evropës, prisja një përjetim të fitores shekullore, që nuk na e fali askush, nuk na e dhuroi askush, por ishte triumfi i gjakut, i gjakut të martireve të Kosovës. Prisja që ky koncert të ishte i pari, pastaj të bënin çfarë të donin: Kot të flasësh, asgjë nuk mund te besoj më….

 Arif Vladi

Arif Vladi: Kujt i pengonte të këndohej Kënga për Adem Jasharin dhe Marshin i UÇK-së në 10-vjetorin e Pavarësisë së Kosovës për veç Vuçiqit dhe të tillëve si ai?

Të shtojmë se në 10-vjetorin jubilar të Pavarësisë së Kosovës, ishte ftuar për një koncert në Prishtinë, anglezja Rita Ora, e cila thuhet se ka origjinë shqiptare, edhe pse nuk di asnjë fjalë shqip. Krerët e shtetit kishin marrë qëndrim që kjo këngëtare ekstravagante e veshur herë lakuriq e herë gjysmëlakuriq ta kënaqte publikun e Prishtinës, duke i anashkaluar këngët për lirinë e Kosovës, për Adem Jasharin dhe heronjtë e kombit. Kujdesi, përkushtimi i sëmurë e delirant  që u tregua për këtë këngëtare tregon më së miri servilizmin shqiptar të një pjese jo të vogël të popullatës dhe të pjesë të madhe të politikanëve tanë. (RKL)

Kontrolloni gjithashtu

Berat Beqir Rexhepi : “Kryeministër, mos na shkel në gjak! Stop, devijimit të historisë!”

Sonte rreth orës 20 00 familjarë Dëshmorësh janë mbledhur para objektit të Qeverisë së Kosovës, …