Mustafa: Kosova e ka vendin në BE dhe NATO

Mustafa: Kosova e ka vendin në BE dhe NATO

Kryeministri i Kosovës, njëkohësisht kryetari i LDK-së, Isa Mustafa, ka thënë të shtunën në Malishevë gjatë shënimit të 27-vjetorit të themelimit të Degës së LDK-së se sa i përket nismës së Thaçit për procedimin e ushtrisë, ai shpreh përkrahjen për çdo iniciativë e cila do t’ia sigurojë ushtrinë vendit tonë në bashkëpunim me SHBA-të dhe NATO-n. “Ne kemi përfunduar punën tonë në përmbushjen e 95 kritereve për liberalizim të vizave, 94 konsiderohen të plotësuara tërësisht, e kemi përfunduar punën edhe sa i përket matjes së territorit dhe sa i përket caktimit të vijës kufitare dhe tanimë kjo nuk është çështje e Qeverisë. Ne si Qeveri do t’ia procedojmë Kuvendit dhe mbetet përgjegjësi e Kuvendit të vendosë lidhur me këtë çështje.  Është një çështje shumë e rëndësishme për qytetarët tanë, që njerëzit nuk e konsiderojnë që shumë e lehtë por ne jemi këtu të marrim vendim edhe më të rënda për interesat e vendit tonë. Unë konsideroj se pa LDK-në nuk do ta kishim sot një Kosovë të lirë, demokratike, të njohur dhe të pranuar nga 114 shtete, një Kosovë e cila është garanci e paqes dhe sigurisë, një Kosovë e cila po tregon rezultate shumë të mëdha në shumë fusha, edhe në fushën ekonomike, në fushë politike edhe në aspektin e zhvillimit demokratik edhe në aspektin e sigurisë por edhe në aspektin e përgatitjeve tona për anëtarësimin në BE, NATO dhe OKB”, ka theksuar Mustafa.

Kontrolloni gjithashtu

Gabriel Escobar: Amerika, BE-ja, NATO e të gjithë miqtë e Kosovës, e kanë të njëjtën kërkesë për qetësimin e situatës në veri

Gabriel Escobar: Amerika, BE-ja, NATO e të gjithë miqtë e Kosovës, e kanë të njëjtën kërkesë për qetësimin e situatës në veri

I dërguari i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Gabriel Escobar, u shpreh se Amerika, BE-ja, …