Nasim Haradinaj: Simbolet e UÇK-së nuk guxon askush t’i përdorë, as t’i keqpërdorë për agjenda fetare

Nasim Haradinaj po i nënshtrohet një intervenimi kirurgjik, si rezultat i përkeqësimit të shëndetit pas lirimit nga burgu i Hagës

Nasim Haradinaj po i nënshtrohet një intervenimi kirurgjik, si rezultat i përkeqësimit të shëndetit pas lirimit nga burgu i Hagës. Edhe pse ai e  ka shtetësinë suedeze dhe ka familjen e ngushtë dhe të gjerë që jetojnë atje, atij i është pamundësuar Gjykata Speciale që të operohet në Suedi, apo në cilindo shtet jashtë vendit, duke mos i dhënë leje  që ta lëshojë Kosovën. Nasim Haradinajt muaj më parë iu kishte konfirmuar data e operimit në Suedi, por një gjë e tillë i është pamundësuar nga gjykata, e cila nuk e ka lejuar atë që të udhëtojë jashtë Kosovës deri në përfundimin e dënimit kusht, e që skadon në dhjetor të këtij viti. Gjendja e tij shëndetësore e përkeqësuar nuk ka mundur të pres më gjatë, andaj detyrimisht ai sot iu ka nënshtruar një intervenimi kirurgjik në Prishtinë. Nasim Haradinaj u lirua me kusht pak muaj më parë nga Gjykata Speciale  që e akuzonte për vënien në dispozicion të mediave të mbi 3 mijë dokumenteve gjatë një konference në selinë e OVL – UÇK-së, dokumente këto që në mënyrë anonime ishin lënë në hyrje të selisë, në Prishtinë.

Kontrolloni gjithashtu

Kandidati për kryetar të Maqedonisë, Bujar Osmani, ka prezantuar platformën prej 10 pikave për zgjedhjet e 24 prillit

Bujar Osmani: Kosova meriton të jetë anëtare e Këshillit të Evropës

Ministri i Jashtëm i i Maqedonisë së Veriut, Bujar Osmani, ka deklaruar se Kosova e …