Në Dubai po mbahet Sesioni i 87-të i Asamblesë së Përgjithshme të Interpolit

Në Dubai po mbahet Sesioni i 87-të i Asamblesë së Përgjithshme të Interpolit

Në Dubai po mbahet Sesioni i 87-të  i Asambleja e Përgjithshme e Interpolit, i cili po ndiqet nga mbi 1. 000 përfaqësues e  zyrtarë nga 173 vende, në mesin e tyre edhe përfaqësues nga Shqipëria e vende tjera të Ballkanit. Konferenca katër-ditore gjithashtu do të diskutojë kërkesat e Kiribatit dhe Vanuatit, të cilët janë anëtarë të OKB-së dhe Kosovës për pranimin në Interpol.  Ndërkohë është bërë e ditur se ka rënë poshtë kërkesa e Serbisë që Kosova të eleminohet nga votimi. Nga  192 vende sa janë anëtare të Interpolit, të drejte vote kanë  172. Pro votimit për Kosovën kanë votuar 90 vende nga 134. Kosova ka marrë dritë jeshile nga shumica e vende anëtare të Interpolit dhe  me 20 nëntor pritet të  votohet pro pranimit te saj në këtë  organizate ndërkombëtare.

Kontrolloni gjithashtu

Qytetarët e Malit të Zi u ngritën në protestë duke kërkuar mbajtjen e zgjedhjeve të reja

Qytetarët e Malit të Zi u ngritën në protestë duke kërkuar mbajtjen e zgjedhjeve të reja

Përveç kërkesave  për zgjedhje të reja, protestuesit në Podgoricë, shprehën edhe revoltën e tyre edhe …