Në Karpen të Kavajës do të ndërtohet porti më i madh në Mesdhe

Në Karpen të Kavajës do të ndërtohet porti më i madh në Mesdhe

Kuvendi i Shqipërisë ka votuar Projektligjin për negocimin e kontratës me ‘Star Bridge’ për ndërtimin e një porti në Karpen të Kavajës. Fjala është për një investim strategjik në vlerë prej 5 miliardë dollarë, nga i cili parashihet të hapen 70 mijë vende të reja pune. Drafti mori votat e shumicës socialiste, ndërkaq opozita abstenoi me kërkesën që projekti të jetë më transparent. Porti i Karpenit në Kavajë parashihet të jetë më i madhi në Mesdhe dhe me ndërtimin e autostradës Nish-Prishtinë-Durrës, ai do t’i shërbejë Ballkanit Qendror si rrugë lidhje me botën.

Kontrolloni gjithashtu

Kryetari i Kuvendit

Ka dështuar interpelanca ndaj kryetarit të Kuvendit të Maqedonisë së Veriut, Talat Xhaferi

Nga 104 deputetët e pranishëm në sallën e Kuvendit të Maqedonisë së Veriut, 61 kanë …