Në Korçë, në 106-vjetorin e Pavarësisë, u mbajt mesha e flamurit në katedralen “Ringjallja e Krishtit”, dhe u vizitua Xhamia

Në Korçë, në 106-vjetorin e Pavarësisë, u mbajt mesha e flamurit në katedralen “Ringjallja e Krishtit”, dhe u vizitua Xhamia

Në Korçë, përveç ceremonive në 106-vjetorin e Pavarësisë, u mbajt dhe mesha e flamurit në katedralen “Ringjallja e Krishtit”, një traditë simbolike për Korçën në këtë ditë, ndërsa mitropoliti i Korçës, imzot Johan Pelushi u ka bërë thirrje shqiptarëve që të mos braktisin vendin. “Është e pamundur të duash Zotin nëse nuk do vendin tënd. Mos ta braktisim vendin pasi detyra jonë është lulëzimi dhe përparimi i vendit tonë”, tha mitropoliti i Korçës. Axhenda korçare e pavarësisë përfshinte edhe një vizitë në xhaminë “Iljaz Bej Mirahori”. Ceremonitë e ngritjes së flamurit janë organizuar në qytetet më të mëdha të vendit. Në Shkodër për 106-vjetorin e Pavarësisë së Shqipërisë interpretoi banda frymore e qytetit.

Kontrolloni gjithashtu

Memli Krasniqi

Memli Krasniqi: Dje ishte një ditë e hidhur për Kosovën, pasi dështoi të anëtarësohet në Këshillin e Evropës

Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Memli Krasniqi, ka thënë se sot është një ditë …