KEK
Fillimi / Lajmet / Në Plenumin e Beratit, Enver Hoxha akuzoi rreptë disa nga bashkëluftëtarët e tij për vrasjen e kundërshtarëve
Në Plenumin e Beratit, Enver Hoxha akuzoi rreptë disa nga bashkëluftëtarët e tij për vrasjen e kundërshtarëve

Në Plenumin e Beratit, Enver Hoxha akuzoi rreptë disa nga bashkëluftëtarët e tij për vrasjen e kundërshtarëve

Në raportin, të cilin e ka mbajtur Enver hoxha në Plenumin e Beratit kishte bërë një kritikë të rreptë kundër të gjithë atyre komunistëve e partizanëve që vrisnin kundërshtarët e regjimit, madje edhe fshatarë të thjeshtë pse kishin strehuar ballistë apo antikomunistë. Enver Hoxha në librin “Titistët” ka shkruar:

“Në Lumë po vihen në plumb kot së koti dhe në mënyrë histerike 20 katundarë, të cilët dorëzohen dhe shokët tanë i pushkatojnë. Po vriten në Tiranë me duzina njerëz e oficerë të dorës së dytë, të cilët, duke pasur besim të plotë në drejtësinë tonë…dorëzohen. Një punë e tillë s’është okazionale, por është i tërë toni që i është dhënë punës organizative të Partisë, ushtrisë. Jo vetëm te ushtari i thjeshtë, por edhe te anëtari i Partisë, ka humbur zemra e vërtetë e komunistit, e atij njeriu që i dhimbset jeta e tjetrit, që mendon më shumë për të zhdukur një njeri, i cili mund të ndreqet dhe t’i shërbejë vendit. Jo, shokët tanë e kanë humbur këtë gjë dhe në radhë të parë, udhëheqësit e përmbi ta, anëtarët e Komitetit Qendror. Shokët tanë mendojnë vetëm të zhdukin çdo njeri që s’është me ne, që s’mendon si ne, të zhdukin bile edhe njerëz të thjeshtë të popullit, të zhdukin anëtarët e Partisë kokat e të cilëve bien pa peshuar mirë”.

Edhe lidhur me vrasjen e 67 ballistëve,  në Lushnje Enver Hoxha kishte kritikuar rëndë Mehmet Shehun. Ai asokohe kishte thënë: Ky gjest e errëson tablonë. Ky ekzekutim, shoku Mehmet, sikundër që e njeh edhe vetë në letrën që i çon shtabit, është i tepruar, pa vend dhe shumë i gabueshëm, pse në vend që të na sjellë fitime, na dëmton”…

Kontrolloni gjithashtu

Albulena Haxhiu: Qeveria e Kosovës ka marrë vendim për lirimin nga puna të grave shtatëzëna nga institicionet publike edhe ato private

Albulena Haxhiu: Qeveria e Kosovës ka marrë vendim për lirimin nga puna të gjitha grave shtatëzëna

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, ka bërë me dije se Qeveria ka marrë vendim për ...