KEK
Fillimi / Lajmet / Në Prekaz, në Kompleksin Memorial “Adem Jashari”, u mbajt manifestimi tradicional “Dita e Diasporës
Në Prekaz, në Kompleksin Memorial “Adem Jashari”, u mbajt manifestimi tradicional “Dita e Diasporës

Në Prekaz, në Kompleksin Memorial “Adem Jashari”, u mbajt manifestimi tradicional “Dita e Diasporës

Në Kompleksin Memorial “Adem Jashari”, në Prekaz organizuar nga  Ministria e  Diasporës, u mbajt manifestimi tradicional “Dita e Diasporës”, në të cilin mori pjesë një numër i madh i bashkatdhetarëve dhe përfaqësues të komunave e deputetë të Kuvendit të Kosovës. Ky manifestim filloi me homazhe te varrezat e familjes Jashari, me moton “Një lule për Jasharët”. Pas homazheve, ministri i Diasporës, Valon Murati, tha se edhe  këtë vit jemi  në Prekaz, për të nderuar sakrificën e familjes Jashari, sakrificë që shënoi një prej momenteve më kulminante të përpjekjeve të popullit shqiptar për liri. Manifestimi përfundoi me fjalën e Murat Jasharit, përfaqësues i familjes Jashari, i cili, pasi i falënderoi të pranishmit për praninë e tyre në këtë manifestim, veçanërisht orkestrën “Spartiti per Scutare”, theksoi se është emocion i veçantë kur dëgjon një grup muzikor italian, në krye me Bardh Jakovën, duke kënduar shqip.

Kontrolloni gjithashtu

Sot bëhen 52 vjet nga shpërthimi i demonstratave shqiptare të vitit 1968 që kërkoheshin të drejta dhe barazi

52 vjet nga shpërthimi i demonstratave shqiptare të vitit 1968 në të cilat kërkoheshin të drejta dhe barazi

Sot janë bërë 52 vjet nga demonstratat shqiptare të vitit 1968 në Kosovë, të cilës ...