leoni

Në seancën e sotme të Gjykatës Speciale në Hagë, dëshmitari Hajrush Kurtaj, ka deklaruar se askush nuk i ka thënë se libri i tij ka gabime

Në seancën e sotme të Gjykatës Speciale, që u mbajt në Hagë, dëshmitari Hajrush Kurtaj, në pyetjen e Prokurorit ka deklaruar se askush nuk i ka thënë se libri i tij ka gabime. Eprori i UÇK-së gjatë luftës, vëlla i dy dëshmorëve, Hajrush Kurtaj është ballafaquar  me pyetjet e Prokurorisë rreth citateve nga libri i tij, për Zonën e Kaçanikut si dhe me deklaratat e mëhershme që ka dhenë, lidhur me librin. Në pyetjen e prokurorit Xhejms  Pejs  se në një deklaratë të dhënë në shkurt të vitit 2020 pasi ishte pyetur se a ka përfshirë të pavërteta në libër, Hajrush Kurtaj,  është shprehur  se nuk është i sigurt nëse kishte thënë se nuk ka përfshirë të pavërteta. Ai  është pyetur edhe për policinë ushtarake që ka vepruar brenda Brigadës 162, të Zonës Operative të Neredimes. Ndërkohë ai ka deklaruar para trupit gjykues se përgjegjës i Policisë Ushtarake ka qenë Xhabir Elezi, i cili nuk ka marrë urdhër nga ai,  por nga Komandanti i Brigadës.

Kontrolloni gjithashtu

Hillary Clinton: Kosova ka shënuar përparim me rëndësi drejt arritjes së barazisë gjinore në sektorin publik dhe në politikë

Ish-sekretarja amerikane e Shtetit, Hillary Clinton, përmes një videoje  iu drejtua Forumit për Gratë, Paqen …