Hysni Ngucati

Ngucati: Qeveritarët kanë sjellë mbi 3 mijë emra për t’i bërë veteranë

Kryetari i ri i OVL-UÇK-së, Hysni Ngucati, ka deklaruar se listën e veteranëve e kanë fryrë vetë qeveritarët. Ata  kanë sjellë mbi 3 mijë emra për t’i bërë veteranë, për të cilët nuk e dimë ku kanë qenë gjatë luftës. Por  numri i  madh i veteranëve nuk duhet të jetë problem për buxhetin e shtetit.  Duke folur për Gjykatën Speciale, Ngucati thekson se nuk do të gjendet asnjë fakt se UÇK-ja ka kryer krime. Me ligj duhet të rregullohet se kush mund të flasë në emër të saj. Unë si kryetar i Organizatës së Veteranëve të Luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës pikë së pari e kam për synim rishikimin e Ligjit për Veteranët. Ne do të insistojmë bashkërisht me veteranë që Ushtria Çlirimtare e Kosovës, lufta e shenjtë të mbrohet me ligj e të mos ketë dikush të drejtë ta fyejë luftën dhe të dalë e të flasë gjithkush në emër të saj…”, tha Ngucati për “Zëri”.

Kontrolloni gjithashtu

Ramush Haradinaj: AAK po rritet në Gjermani, jemi bashkë në përkushtimin tonë për ta orientuar vendin drejt zhvillimit

Kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj, ka theksuar rëndësinë e bashkatdhetarëve në çdo proces për të …